Kepa Junkera i Tururut Bonaigua actuen a Llanars amb el públic totalment entregat.

17.08.2016

El passat diumenge dia 15 d'agost, Kepa Junkera i Tururut Bonaigua varen actuar junts presentant a Llanars el seu espectacle "Topaketa Ripollès-en". El concert va tenir lloc a la plaça de l'Om, on es varen concentrar més de 300 persones omplint la plaça de gom a gom.
Kepa Junkera, acompanyat de les Sorginiak, un grup de percussionistes i cantants basques, varen començar el concert desgranant els temes de l'últim treball discogràfic de Kepa Junkera, anomenat "Maletak". Seguidament, Tururut Bonaigua, sota el lideratge d'Amadeu Rosell, van ocupar l'escenari per interpretar algunes de les cançons que Amadeu Rosell va recollir fa anys a Beget, amb uns arranjaments preciosos. Aquestes cançons van donar pas a la tercera part del concert, la més espectacular, la que es va convertir en una autèntica abraçada musical entre els músics catalans i els bascos. Així varen començar a interpretar les cançons de Beget, combinades amb la personal visió de Kepa Junkera i arranjades de forma que es barrejaven amb cançons tradicionals del folclore basc. El resultat d'aquesta combinació és molt original, produïnt des de moments de gran virtuosisme i intensitat fins a moments íntims i profunds. El concert va acabar amb dues de les Sorginak ballant a l'escenari.
Al final del concert, amb tot el públic dempeus, els músics varen tocar un bis basat en les corrandes de Beget en què cadascun dels músics va interpretar el seu propi solo.

NOTÍCIES