Sláinte fa vibrar el públic de Vilallonga de Ter amb el seu ritmes celtes

21/08/2017

El grup barceloní de música celta Sláinte va actuar el passat diumenge 20 d'agost a la sala Cooperativa de Vilallonga de Ter davant d'un públic que omplia la platea de gom a gom. El grup estava format per Pello García a les flaues i l'uillean pipe (gaita irlandesa), Quim Lamarca al violí, veu, mandolina i bodhran, Manolo López al contrabaix i Jordi de Diego a la guitarra. Els quatre músics van començar a interpretar temes de tradició celta d'origen sobretot irlandès.

Pocs temes després de començar el concert van aparèixer a l'escenari dos ballarins i una ballarina del grup Delorgan Irish Dance Company, que van acompanyar els músics amb el seu tap dance (o step dance), la dansa irlandesa antecessora del que als Estats Units es va convertir en la claqué gràcies a la immigració irlandesa. Els tres ballarins van impressionar el públic amb la seva elegància, ritme i coordinació.

A més del repertori irlandès, el grup va interpretar temes de diverses cultures europees, com la bretona, l'escocesa o la búlgara, destacant una interpretació preciosa del tema "Doina", una melodia del folklore de Macedònia.

Balades, reels, gigues, cançons, ... van unir-se als ballarins per completar un concert que va convertir Vilallonga de Ter en la capital celta del Pirineu durant una hora i mitja.

NOTÍCIES